whatsapp business activeren

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is de zakelijke variant van de meest gebruikte communicatie app ter wereld. Sinds februari 2018 is de zakelijke versie ook beschikbaar in Nederland. Voorlopig lukt Whatsapp Business activeren alleen nog maar op Android smartphones. De nieuwe dienst is vooral geschikt voor de eenmanszaken of MKB bedrijven. Omdat het nog niet mogelijk is om WhatsApp Business gelijktijdig te gebruiken door meerdere medewerkers. Toch heeft het een aantal grote voordelen ten opzichte van de persoonlijke WhatsApp accounts die tot voor kort zakelijk werden gebruikt.

Wat zijn de voordelen

Voor eenmanszaken is het grootste voordelen dat met de komst van de nieuwe zakelijke dienst de privé WhatsApp berichten gescheiden blijven van de zakelijke berichten. Zo is het mogelijk om een privé WhatsApp account te koppelen aan een 06 nummer en het WhatsApp Business account aan een vast (geografisch nummer) hoofdnummer van de onderneming zoals b.v. 010-… of 020-…..

Ook is het mogelijk om net als op Facebook en Google Maps een profiel pagina maken met een omschrijving van de dienstverlening en contactgegevens zoals een e-mailadres en website. En het bevat ook een aantal slimme functies zoals een begroetingsbericht bij het ontvangen van een app van een nieuw contact. En snelle antwoorden via een short code. Tenslotte is het ook mogelijk om tijdens een vakantie een afwezigheidsbericht in te stellen zoals je ook voor een e-mailadres zou instellen.

WhatsApp Business activeren

WhatsApp Business activeren is heel eenvoudig. Begin op de pagina van WhatsApp Business: https://www.whatsapp.com/business/

WhatsApp Business in Google Play storeInstalleer de app

Voorlopige alleen nog beschikbaar voor Android in de Google Play store. Er is nog geen release datum van een iOS variant bekend.

 

 

 

 

WhatsApp Business op vast nummer

Verifieer het telefoonnummer

Gebruik hiervoor een ander telefoonnummer dan je prive 06 nummer. Dat kan een extra 06 nummer zijn in een dual sim toestel of een nummer van een vast (of VoIP) lijn. Bij een vaste lijn kan je geen SMS controle code ontvangen. Kies dan voor “Bel mij”. Je wordt dan gebeld en hoort dan de code in gesproken tekst.

 

WhatsApp Business instellen

WhatsApp Business bedrijfsnaam instellen

Bedrijfsnaam en profielfoto instellen

Na de installatie wordt gevraagd de bedrijfsnaam in te vullen en de profielfoto te uploaden.

 

 

 

WhatsApp Business profiel pagina

Profielpagina aanvullen

Vervolgens is het mogelijk om algemene bedrijfsgegevens zoals de dienstverlening en de contactgegevens in te vullen zoals een e-mailadres en website.

 

 

 

 

 

 

WhatsApp Business instellingen

Via het instellingen menu zijn gebruikelijke instellingen aan te passen die we ook al kennen van de prive versie van WhatsApp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begroeting, snelle antwoorden en afwezigheidsbericht

Via de bedrijfsinstellingen is het mogelijk om een begroeting bij een nieuw contact in te stellen. Deze wordt door de afzender direct ontvangen na het versturen van het eerste bericht (of een nieuw bericht na 14 dagen van inactiviteit)

Ook zijn hier de snelle antwoorden in te stellen. Met codes zoals /bedankt is het mogelijk om snel een algemeen antwoord zoals Bedankt voor je vraag. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug voor een antwoord.

Wanneer je op vakantie geen berichten kunt beantwoorden is het verstandig om een afwezigheidsbericht in te stellen.

WhatsApp Business chat labels

Labels

Om overzicht te houden wanneer er verschillende conversaties actief zijn is het mogelijk om chats te labelen. Zo kan je chats groeperen op b.v Nieuwe bestelling of type vraag.

WhatsApp Web of PC download

Net zoals de prive versie van WhatsApp is de zakelijke versie ook te gebruiken via WhatsApp Web of de WhatsApp PC download. In tegenstelling tot de smartphone waarop de prive en zakelijk versie naast elkaar te gebruiken zijn is dat voor WhatsApp Web en de PC download niet mogelijk.

WhatsApp Web vind je hier en de PC download vind je hier

Testen?

Wil je de automatische begroeting testen? Stuur een WhatsApp bericht naar

015 – 711 10 70

Ik zal je bericht beantwoorden met een van de snelle antwoorden!

Vragen?

Hulp nodig bij het inzetten van WhatsApp Business? Of een andere online tool om zakelijke communicatie te verbeteren? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG

google drive sync niet meer beschikbaarGoogle Drive Sync stopt per 12 mei 2018

In 2017 werd aangekondigd dat de vertrouwde Google Drive Sync zou stoppen per 12 maart 2018. Inmiddels is de datum al verschoven naar 12 mei 2018. Maar de verwachting is dat het vanaf die datum echt niet meer mogelijk is om de oude synchronisatie te gebruiken. Alle gebruikers zullen een melding krijgen om over te stappen naar een nieuwe manier om met bestanden op de Google Drive te werken.

Wat zijn de opties?

Afhankelijk van het Google account dat je gebruikt heb je verschillende opties. Gebruik je Google Drive persoonlijk? Dan stap je over op “Back-up en Synchronisatie”. Gebruik je een zakelijk Google G-Suite account dan kan je kiezen tussen “Back-up en Synchronisatie” en “Drive File stream”

Back-up en Synchronisatie

Naast de gebruikelijke synchronisatie van de bestanden in Google Drive is het nu mogelijk om mappen op je Windows of Apple systeem te selecteren die ook gesynchroniseerd moeten worden naar Google Drive. Zo kun je de synchronisatie gebruiken als een back-up functie. Daarnaast kunnen foto’s worden geïmporteerd naar Google Foto.

Meer informatie over Back-up en Synchronisatie vind je hier.

Drive File Stream

Drive File Stream heeft vooral zakelijk voordelen. Zo worden de bestanden in de Google Drive niet meer gesynchroniseerd maar “on-demand” naar je PC of laptop verzonden. Dat bespaart opslagcapaciteit en heeft het voordeel dat er geen kopieën van gevoelige gegevens op heel veel verschillende apparaten staan.

Daarnaast het het nu Team folders. Voorheen was er altijd één persoon eigenaar van een bestand. Wanneer er veel werd samengewerkt in gedeelde mappen en een medewerker verliet de organisatie was het een hele klus om het eigendom van de verschillende bestanden over te dragen aan de juiste personen. Met de komst van team folders kunnen er nu bestanden in een gedeelde map worden geplaatst die wel een “aanmaker” maar geen “eigenaar” meer hebben. Dit maakt het beheer een stuk eenvoudiger. Let wel op dat Team folders pas beschikbaar zijn vanaf het Google GSuite Business abonnement. Met een Google GSuite Basic  abonnement kan je wel uitgenodigd worden om samen te werken in een team folder maar kan je geen nieuwe team folders aanmaken.

Meer informatie over Google Drive File stream vind je hier.

Kijk mee met de upgrade naar Google File Stream

Vragen?

Hulp nodig bij de keuze of de upgrade naar Google File Stream? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG

Google G Suite kortingscode

Bestel Google G Suite accounts met 20% korting

Als grote fan van Google G Suite heb ik van Google G Suite kortingscodes ontvangen die ik mag delen met nieuwe gebruikers van Google G Suite. De kortingscodes kunnen gebruikt worden voor 20% korting op de betaling van het eerste jaar.

Claim je korting!

Ga naar de Google G Suite aanmeldpagina en start met een proefperiode van 14 dagen. Volg de installatie stappen. Beoordeel tijdens de proefperiode of Google G Suite een geschikte oplossing is voor je onderneming.

Tijdens de proefperiode kan je op de Beheerderspagina https://admin.google.com onder de module facturering de kortingscode invoeren.

 

Gebruik deze code voor het Google G Suite Basic model €4 per maand per gebruiker:

G Suite Basic-model

94DGTEKEA6UVHM7

Gebruik voor code het Google G Suite Business model €8 per maand per gebruiker:

G Suite Business-model

4AW4M7Q4LGDWFKQ

En dat is alles. Voor alle gebruikers ontvang je nu 12 maanden 20% korting!

Vragen?

Hulp nodig bij het invoeren van de kortingscode? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG