Uurtje factuurtje? Eenvoudig tijd registeren!

Ook al ben je geen uurtje factuurtje ondernemer is het registreren van de tijd die je in je onderneming besteedt belangrijk. Zo kan je een belastingvoordeel ontvangen als je kan bewijzen dat je een ondernemer bent. Daarvoor moet je voor de Belastingdienst voldoen aan het urencriterium. Het criterium is op dit moment 1225 uur per jaar. De belastingdienst kan je vragen om dit te bewijzen. Daarvoor is een eenvoudig tijd registreren belangrijk. Na verschillende systemen getest te hebben gebruik ik nu Timi. Timi heeft namelijk het voordeel dat de klantnaam, projectnaam en de tijd oppikt uit de omschrijving die je intypt. En het heeft ook een koppeling met de boekhoudpakketten MoneyBird en Jortt. Dus als je wel uurtje-factuurtje werkt je met een paar muisklikken een factuur maakt.

Slimme functies

Automatisch aanvullen

Automatisch aanvullen van klantnaam, projectnaam en tijd werkt heel prettig bij Timi. Je kunt ook aliassen toevoegen zodat een naam van een medewerker ook gekoppeld wordt aan een project.

automatisch aanvullen voor eenvoudig tijd registreren

Budget

Werk je met budgetten in een project? Geen probleem. Je kunt een budget instellen en je ziet snel hoeveel er nog beschikbaar is binnen het project.

project budget uren

Herinneringen

Tijdregistratie wordt in de haast nog wel eens vergeten. Gelukkig kan je Timi zo instellen dat er aan het einde van een werkdag een reminder wordt gestuurd wanneer je nog geen tijd hebt geschreven.

herinnering uren registratie

Rapportages

Ook is het mogelijk om snel een rapportage te maken van een periode of van een project of klant. Daarnaast is in de rapportage een markering beschikbaar waarmee je kunt afvinken of een activiteit als is gefactureerd.

Export

Je kunt een rapportage exporteren naar PDF of Excel. Het is ook mogelijk om de geselecteerde uren door te sturen naar de boekhoudpakketten MoneyBird en Jortt. Daar wordt de invoer verwerkt in een factuur die eenvoudig verstuurd kan worden. Ikzelf gebruik Timi in combinatie met Moneybird en mijn ervaring is dat in minder dan een half uur mijn wekelijkse facturatie en administratie gedaan is.

 

rapportage vanuit Timi

 

Kosten

Timi kost €7 excl. btw per maand per gebruiker. Je kunt met meerdere gebruikers binnen een team samenwerken in Timi. De betaling verloopt via een creditcard of incasso machtiging.

Starten

Je kunt Timi 14 dagen uitproberen voordat je besluit of dit de juiste oplossing is. Registreren voor de proefperiode kan via : https://timiapp.com

Hulp nodig bij het invoeren van slimme systemen? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG

DropItFoto’s sorteren met DropIt

Foto’s maak je niet alleen met je camera, maar ook met je smartphone. Handig, maar zo staan ze wel op verschillende apparaten en zijn ze lastig terug te vinden. Ik zocht laatst een oplossing voor het sorteren van foto’s van mijn smartphone en vond hiervoor DropIt.

.

Hoe werkt Drop-it? Sleep bestanden of mappen naar het Drop-it symbool, hierop worden sorteerregels toegepast. Om mijn foto’s eenvoudig te sorteren heb ik de volgende regel gemaakt: “verplaats de foto naar een map met de datum waarop deze gemaakt is”. De foto IMG45678.jpg gemaakt op 13 november 2013 wordt zo verplaatst naar de map met het jaartal 2013 en daarin weer de map 11. Zo kun je eenvoudig van verschillende camera’s alle foto’s op één plek organiseren.

.

Bekijk het voorbeeld van DropIt in actie:
DropIt voorbeeld op Youtube

.

DropIt kan naast sorteren nog veel meer zoals bestanden comprimeren naar een ZIP bestand, MP3 playlists maken en bestanden als bijlage per e-mail versturen. Zo gebruik ik DropIt ook voor het versturen van ingescande facturen naar mijn boekhouding in Moneybird.

.

Meer informatie over DropIt vind je op: http://www.dropitproject.com/.