Bespaar snel en eenvoudig tijd en energie met deze tips die helpen om het internet voor je te laten werken. Werk efficiënter en effectiever.

office 365 supersnelle demonstratie

Office 365 demonstratie: bekijk de extra apps van Office 365

Veel Office 365 abonnees gebruiken alleen Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Maar Office 365 is veel meer dan de traditionele Office suite. Ik laat je in deze Office 365 demonstratie video een supersnelle demonstratie zien van alle extra toepassingen die mogelijk zijn met Office 365. Zo vind je in Office 365 ook:

Skype for Business

Video of audioconferentie zoals we al langer gewend zijn van Skype. Maar met zakelijke functies zoals het weergeven van je beschikbaarheid (gekoppeld aan je Outlook agenda), chat, scherm- en bestanden delen.

Teams

Het “Slack” alternatief voor Office 365. Samenwerken binnen een groep, elkaar korte berichten sturen, bestanden delen, agenda delen. Een goede stap om effectiever samen te werken door de communicatie uit de Outlook inbox te houden.

Planner

Interne projecten kan je eenvoudig onderverdelen in kleinere taken en toewijzen aan collega’s. Hierdoor krijgt iedereen een beter overzicht en worden projecten sneller afgerond.

To-Do

Een persoonlijke takenlijst die ook repeterende taken kan plannen? Sinds de overname van Wunderlist door Microsoft in 2015 is To-Do het Wunderlist alternatief.

Bookings

Klanten zelfstandig diensten laten bestelling in een agenda? Dat kan met Bookings. In de demonstratie van Microsoft wordt het voorbeeld van een kapper gegeven. Klanten kunnen zelf een dag en tijdstip kiezen. En de persoon die gaat knippen. Klant en medewerker krijgen een bevestiging. Alle afspraken staan overzichtelijk in een gedeelde agenda.

Yammer

Zakelijk “Facebook” gebruiken? Yammer kan een alternatief zijn voor het plaatsten van updates, stemmingen, complimenten en aankondigingen.

Sharepoint

Een interne “wikipedia” / intranet combinatie? Gebruik dan Sharepoint binnen Office 365

Delve

Een intern “LinkedIn” netwerk? Gebruik dan Delve voor het presenteren van de medewerkers en het delen van aankondigingen.

 

Bekijk de video met de supersnelle demonstratie van Office 365. Heb je een vraag? Plaats een reactie onderaan de pagina of stuur mij je vraag per e-mail of LinkedIn.

office365 of g suite kiezen

Microsoft Office 365 of Google G Suite? Hoe maak je een keuze?

Hoe maak je een verstandige keuze tussen Office 365 van Microsoft of G Suite van Google? Kijk je alleen naar de specificaties? En naar de verschillen? Ik denk dat het verstandig is om ook naar de bedrijven achter Office 365 en G Suite te kijken. En vooral naar de missie van de bedrijven. Microsoft heeft als missie: “Mensen en organisaties over de hele wereld in staat stellen hun volledige potentieel te realiseren.” En Google heeft als missie: “Alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken”. Microsoft heeft hiermee een focus op “mensen en organisaties”. Google juist voor “alle informatie ter wereld”. Onderzoek dus goed welke focus het beste bij jouw onderneming of het bedrijf waar je werkt past.

Wanneer kies je voor Office 365?

Zonder naar de details van de afweging te kijken kiezen veel traditioneel werkende bedrijven voor Office 365. Omdat er al ervaring is met Windows en Office. De stap naar Office 365 is dan niet zo groot. En het maakt de onderneming toch geschikt om te groeien naar meer online diensten van Microsoft zoals Sharepoint, Skype for Business, Teams en Planning.

Wanneer kies je voor G Suite?

Wordt er veel gewerkt in verschillende samenstellingen, op verschillende locaties en op verschillende apparaten? Dan is online samenwerken en snel delen een must. Die eigenschappen passen heel goed bij de missie van Google. G Suite is dan ook een slimme keuze.

Heb je een vraag over het maken van een keuze? Stel je vraag via deze pagina. Ik denk graag met je mee!

whatsapp business activeren

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is de zakelijke variant van de meest gebruikte communicatie app ter wereld. Sinds februari 2018 is de zakelijke versie ook beschikbaar in Nederland. Voorlopig lukt Whatsapp Business activeren alleen nog maar op Android smartphones. De nieuwe dienst is vooral geschikt voor de eenmanszaken of MKB bedrijven. Omdat het nog niet mogelijk is om WhatsApp Business gelijktijdig te gebruiken door meerdere medewerkers. Toch heeft het een aantal grote voordelen ten opzichte van de persoonlijke WhatsApp accounts die tot voor kort zakelijk werden gebruikt.

Wat zijn de voordelen

Voor eenmanszaken is het grootste voordelen dat met de komst van de nieuwe zakelijke dienst de privé WhatsApp berichten gescheiden blijven van de zakelijke berichten. Zo is het mogelijk om een privé WhatsApp account te koppelen aan een 06 nummer en het WhatsApp Business account aan een vast (geografisch nummer) hoofdnummer van de onderneming zoals b.v. 010-… of 020-…..

Ook is het mogelijk om net als op Facebook en Google Maps een profiel pagina maken met een omschrijving van de dienstverlening en contactgegevens zoals een e-mailadres en website. En het bevat ook een aantal slimme functies zoals een begroetingsbericht bij het ontvangen van een app van een nieuw contact. En snelle antwoorden via een short code. Tenslotte is het ook mogelijk om tijdens een vakantie een afwezigheidsbericht in te stellen zoals je ook voor een e-mailadres zou instellen.

WhatsApp Business activeren

WhatsApp Business activeren is heel eenvoudig. Begin op de pagina van WhatsApp Business: https://www.whatsapp.com/business/

WhatsApp Business in Google Play storeInstalleer de app

Voorlopige alleen nog beschikbaar voor Android in de Google Play store. Er is nog geen release datum van een iOS variant bekend.

 

 

 

 

WhatsApp Business op vast nummer

Verifieer het telefoonnummer

Gebruik hiervoor een ander telefoonnummer dan je prive 06 nummer. Dat kan een extra 06 nummer zijn in een dual sim toestel of een nummer van een vast (of VoIP) lijn. Bij een vaste lijn kan je geen SMS controle code ontvangen. Kies dan voor “Bel mij”. Je wordt dan gebeld en hoort dan de code in gesproken tekst.

 

WhatsApp Business instellen

WhatsApp Business bedrijfsnaam instellen

Bedrijfsnaam en profielfoto instellen

Na de installatie wordt gevraagd de bedrijfsnaam in te vullen en de profielfoto te uploaden.

 

 

 

WhatsApp Business profiel pagina

Profielpagina aanvullen

Vervolgens is het mogelijk om algemene bedrijfsgegevens zoals de dienstverlening en de contactgegevens in te vullen zoals een e-mailadres en website.

 

 

 

 

 

 

WhatsApp Business instellingen

Via het instellingen menu zijn gebruikelijke instellingen aan te passen die we ook al kennen van de prive versie van WhatsApp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begroeting, snelle antwoorden en afwezigheidsbericht

Via de bedrijfsinstellingen is het mogelijk om een begroeting bij een nieuw contact in te stellen. Deze wordt door de afzender direct ontvangen na het versturen van het eerste bericht (of een nieuw bericht na 14 dagen van inactiviteit)

Ook zijn hier de snelle antwoorden in te stellen. Met codes zoals /bedankt is het mogelijk om snel een algemeen antwoord zoals Bedankt voor je vraag. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug voor een antwoord.

Wanneer je op vakantie geen berichten kunt beantwoorden is het verstandig om een afwezigheidsbericht in te stellen.

WhatsApp Business chat labels

Labels

Om overzicht te houden wanneer er verschillende conversaties actief zijn is het mogelijk om chats te labelen. Zo kan je chats groeperen op b.v Nieuwe bestelling of type vraag.

WhatsApp Web of PC download

Net zoals de prive versie van WhatsApp is de zakelijke versie ook te gebruiken via WhatsApp Web of de WhatsApp PC download. In tegenstelling tot de smartphone waarop de prive en zakelijk versie naast elkaar te gebruiken zijn is dat voor WhatsApp Web en de PC download niet mogelijk.

WhatsApp Web vind je hier en de PC download vind je hier

Testen?

Wil je de automatische begroeting testen? Stuur een WhatsApp bericht naar

015 – 711 10 70

Ik zal je bericht beantwoorden met een van de snelle antwoorden!

Vragen?

Hulp nodig bij het inzetten van WhatsApp Business? Of een andere online tool om zakelijke communicatie te verbeteren? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG