google drive sync niet meer beschikbaarGoogle Drive Sync stopt per 12 mei 2018

In 2017 werd aangekondigd dat de vertrouwde Google Drive Sync zou stoppen per 12 maart 2018. Inmiddels is de datum al verschoven naar 12 mei 2018. Maar de verwachting is dat het vanaf die datum echt niet meer mogelijk is om de oude synchronisatie te gebruiken. Alle gebruikers zullen een melding krijgen om over te stappen naar een nieuwe manier om met bestanden op de Google Drive te werken.

Wat zijn de opties?

Afhankelijk van het Google account dat je gebruikt heb je verschillende opties. Gebruik je Google Drive persoonlijk? Dan stap je over op “Back-up en Synchronisatie”. Gebruik je een zakelijk Google G-Suite account dan kan je kiezen tussen “Back-up en Synchronisatie” en “Drive File stream”

Back-up en Synchronisatie

Naast de gebruikelijke synchronisatie van de bestanden in Google Drive is het nu mogelijk om mappen op je Windows of Apple systeem te selecteren die ook gesynchroniseerd moeten worden naar Google Drive. Zo kun je de synchronisatie gebruiken als een back-up functie. Daarnaast kunnen foto’s worden geïmporteerd naar Google Foto.

Meer informatie over Back-up en Synchronisatie vind je hier.

Drive File Stream

Drive File Stream heeft vooral zakelijk voordelen. Zo worden de bestanden in de Google Drive niet meer gesynchroniseerd maar “on-demand” naar je PC of laptop verzonden. Dat bespaart opslagcapaciteit en heeft het voordeel dat er geen kopieën van gevoelige gegevens op heel veel verschillende apparaten staan.

Daarnaast het het nu Team folders. Voorheen was er altijd één persoon eigenaar van een bestand. Wanneer er veel werd samengewerkt in gedeelde mappen en een medewerker verliet de organisatie was het een hele klus om het eigendom van de verschillende bestanden over te dragen aan de juiste personen. Met de komst van team folders kunnen er nu bestanden in een gedeelde map worden geplaatst die wel een “aanmaker” maar geen “eigenaar” meer hebben. Dit maakt het beheer een stuk eenvoudiger. Let wel op dat Team folders pas beschikbaar zijn vanaf het Google GSuite Business abonnement. Met een Google GSuite Basic  abonnement kan je wel uitgenodigd worden om samen te werken in een team folder maar kan je geen nieuwe team folders aanmaken.

Meer informatie over Google Drive File stream vind je hier.

Kijk mee met de upgrade naar Google File Stream

Vragen?

Hulp nodig bij de keuze of de upgrade naar Google File Stream? Stuur mij je vraag!

STEL JE VRAAG

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *