DropItFoto’s sorteren met DropIt

Foto’s maak je niet alleen met je camera, maar ook met je smartphone. Handig, maar zo staan ze wel op verschillende apparaten en zijn ze lastig terug te vinden. Ik zocht laatst een oplossing voor het sorteren van foto’s van mijn smartphone en vond hiervoor DropIt.

.

Hoe werkt Drop-it? Sleep bestanden of mappen naar het Drop-it symbool, hierop worden sorteerregels toegepast. Om mijn foto’s eenvoudig te sorteren heb ik de volgende regel gemaakt: “verplaats de foto naar een map met de datum waarop deze gemaakt is”. De foto IMG45678.jpg gemaakt op 13 november 2013 wordt zo verplaatst naar de map met het jaartal 2013 en daarin weer de map 11. Zo kun je eenvoudig van verschillende camera’s alle foto’s op één plek organiseren.

.

Bekijk het voorbeeld van DropIt in actie:
DropIt voorbeeld op Youtube

.

DropIt kan naast sorteren nog veel meer zoals bestanden comprimeren naar een ZIP bestand, MP3 playlists maken en bestanden als bijlage per e-mail versturen. Zo gebruik ik DropIt ook voor het versturen van ingescande facturen naar mijn boekhouding in Moneybird.

.

Meer informatie over DropIt vind je op: http://www.dropitproject.com/.