faxFax lijn opzeggen of toch voor een slimmere en vooral goedkoper oplossing kiezen?

Een tijd geleden was het fax apparaat nog een goede manier voor het snel versturen van documenten waarbij een handtekening nodig is, zoals contracten en bestellingen.

.

Wist je dat de aparte telefoonlijn die nodig is voor de fax al bijna €23 per maand kost? Tel daarbij de kosten van het faxapparaat op en de afdruk van de fax. Wanneer er maar enkele faxen worden verstuurd en ontvangen zijn de kosten relatief hoog. Het aantal faxen dat nog verstuurd wordt neemt zeer sterk af. Tijd om de fax dan maar weg te doen?

.

Maar wat als je voor jouw werkzaamheden toch nog een fax gebruikt? Of je werkt samen met een bedrijf dat nog faxen gebruikt? Dan is de kans groot dat het ontvangen en versturen van faxen nu veel eenvoudiger en vooral goedkoper kan.

.

Het is heel simpel om over te stappen op deze eenvoudige en zeer betaalbare oplossing. Het is namelijk mogelijk om “fax naar e-mail” in te stellen op het gebruikelijke faxnummer. Elke fax die wordt gestuurd  naar jouw faxnummer, wordt omgezet naar een e-mail met in de bijlage het gefaxte document als PDF-bestand. Zo is de ontvangen fax digitaal, snel te verwerken, en makkelijk door te sturen of te archiveren.

.

Wat is hiervoor nodig? Jouw faxnummer wordt overgezet naar de nieuwe dienst waarbij direct het KPN telefoonabonnement wordt opgezegd. Dit kost eenmalig €25,- en vervolgens maandelijks €5,-. Deze aanpassing heeft zich dus binnen 2 maanden terugverdiend.

.

Wil je ook nog faxen kunnen versturen, dan kan dit met de “e-mail naar fax”. Door een gescand document als bijlage te sturen naar een e-mailadres met daarin het telefoonnummer van de ontvanger, komt het gescande document als fax uit het faxapparaat op de bestemming. De maandelijkse kosten van het zowel versturen als ontvangen van faxen per email komen uit op €7,- i.p.v. €5,-

.

Stuur mij een e-mail wanneer je meer informatie wenst over deze oplossing.