Eenvoudig klanten informeren via een e-mailing

MailChimp

Veel ondernemers weten dat het onderhouden van de relatie met eerdere klanten erg belangrijk is. De kans is namelijk groot dat ze in de toekomst nog een dienst van je zullen afnemen. Maar naarmate je klantenbestand groeit, wordt het lastig om alle relaties persoonlijk te bellen of e-mailen. Eén van de vormen om zichtbaar te blijven is om bij het leveren van een dienst een inschrijving op je nieuwsbrief aan te bieden. Je kunt dan met enige regelmaat een e-mail sturen met daarin nieuws, tips en aanbiedingen over je dienstverlening.

.

Om het maken en versturen van een e-mailing zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je MailChimp gebruiken. In dit online systeem zit de mogelijkheid om een inschrijfformulier vorm te geven, de e-mail op te stellen, het verzendtijdstip te plannen en, zoals wettelijk bepaald, ook de mogelijkheid tot uitschrijven aan te bieden. Je kunt meerdere lijsten met abonnees maken zodat je voor verschillende diensten een aparte mailing kunt opstellen. De dienst is gratis te gebruiken tot 2000 leden op je mailinglist.

.

MailChimp screenshot

Het instellen is vrij eenvoudig. Op de Engelstalige website worden veel mogelijkheden al uitgelegd. Het koppelen van een inschrijfformulier aan je website is ook redelijk eenvoudig en wanneer je gebruik maakt van WordPress zijn er zelfs meerdere MailChimp plug-ins beschikbaar.

 

.
De Slimmer Werken Tip e-mail is een voorbeeld van een mailing met MailChimp. Als je dus vragen hebt over het instellen van de dienst of het inschrijfformulier op een website help ik je graag.